Premiär för flytring

Måndag 1 Juli startar flytringssäsongen i Lilla Lövsjön. Flytringsfiske är tillåtet Juli – September (Måndag till Torsdag) med undantag för utloppsviken som ej får beträdas av flytringar (Se karta nedan). Fiskare från land har företräde, vänligen respektera detta.
Du kan köpa fiskekort hos GULF i Gråbo (gamla Shellmacken) eller via Ifiske.
Priset är 220 kr för flytringskortet. Skitfiske på er!!
FlytringsgränsNy karta copy

Glad Midsommar

Senaste veckans oväder och rusk har gjort Lilla Lövsjön gott och när väl värmen kommit igen har det varit bra aktivitet i sjön men det har avtagit lite när kylan smugit på de sena timmarna. Vattentemperaturen varierar mellan 18-20 grader. Får passa på att önska alla fiskare en glad midsommar.
Midsommar

All utrustning stulen för Sommarfiskeskolan på Sjölyckan!

All utrustning stulen för Sommarfiskeskolan på Sjölyckan!

Från Oscar Holm, projektledare för Sportfiskarna i Göterborg, kommer denna sorgliga nyhet om katastrof för Sommarfiskeskolan på Sjölyckan…

– Saken är den att vi blev utsatta för ett inbrott natten till idag. Förövarna stal 25 kompletta fiskeset (Abu Garcia Impact – flera av dem med rosa flätlina på, samt nya vertikalset från ABU), elmotor och batteri avsedda för de barn och ungdomar som idag skulle börja på vår högt uppskattade Sommarfiskeskola här på Sjölyckan, Sveriges största.

Det är just detta som gjort oss så arga och förtvivlade under dagen – det är så uppenbart att utrustningarna är till för de små, det är en sådan fruktansvärd fräckhet och vedervärdighet som präglar gärningen – att förstöra för dessa glad, intresserade och entusiastiska kids som ska få pröva på en spännande och givande hobby under sitt sommarlov. Detta anser vi vara väl värt att uppmärksamma ur flera aspekter. Inte minst vill vi också att förövarna ska åka fast. Sannolikt kommer de att säljas av i området, folk bör vara uppmärksamma.

Har ni möjlighet att sprida detta vore det kanon, det är en surtråkig historia, men den förtjänar likväl spridning utöver en snart (sannolikt nedlagd polisanmälan).

Vänligen
Oscar Holm

Ps, vet ni något, hör ni något så hör av er till polisen eller till Sportfiskarna Oscar Holm
oscar.holm@sportfiskarna.se

Aktiv vecka

En aktiv vecka börjar gå till ända i Lilla Lövsjön. Början av veckan var ganska trög men sista dagarna har det varit mycket aktivitet i form av kläckande sländor och mycket vak i badviken och i utloppsviken men fisken har varit väldigt selektiv och svårfångad. En rad besökare har dock lyckats ta några riktigt fina bågar som bjudit upp till bra fight. Vi har också fått mycket bra credit för att man nu kan köpa fiskekort direkt via vår hemsida.
I helgen hade vi arbetsmöte, vi lyfte och bytte en hel del spång i badviken som förhoppningsvis ska underlätta att ta sig runt Lilla Lövsjön helskinnad.
GästDSC_0586
Vissa fiskare lyckades bättre än andra, regnbåge vs ”trädfisk”
20130608_144810DSC_0671
Efter en hård dag med spångbygge och renovering så avnjuter arbetsgänget en god kolbullepanna, nykokt kaffe, fika och ett par kalla denna underbara sommardag.

Rapport från helgen

Varit en fin helg med bra väder och en del fiskare runt Lilla Lövsjön. Kläckningarna har varierat från och till, fisket likaså men överlag har de varit lite mer svårflörtade i helgen.
En rad kortfiskare har varit uppe ihop med medlemmar och största fisken inrapporterad är på 1.7 kg tagen på en svart/brun nattslända sen kväll. Ikväll tisdag är det styrelsemöte och vi har flyttat detta från klubblokalen till Lilla Lövsjöns vindskydd. Möte, matlagning och avslutningsvis lite kvällsfiske passar utmärkt en dag som denna.
12