Nu startar ”vinterns aktiviteter”

Hösten är här på allvar och fiskevädret allt annat än bra så vad passar bättre än att dra igång flugbindningen. Det är under den mörka vinterperioden vi fiskare har mest tid till detta så nu kör vi igång. Mikael Hagman kommer hålla i kurserna och köra en rad bindkvällar med start nu på Tisdag 5/11 i Majornas klubblokal ( Godhemsgatanm 7C ) klockan 19:00. Teamat för kvällen kommer vara: Flytande flugor till sjunkande linor
Ta med lite bindgrejer och ett glatt humör, möt upp fiskarbröder och avnjut en trevlig kväll tillsammans. Väl mött på Tisdag 🙂

Fortsatt klockrent fiske

Två veckors fint fiske har fortsatt göra kortfiskare och medlemmar glada vid Lilla Lövsjön. Det har varit riktigt mycket folk uppe och fiskat vilket tyder på att våra gäster gillar LL och dess omgivning. Det har vairt mest tryck på helgerna med även veckodagarna har varit bra besökta trots lite dåligt väder och rätt hård vind. Vi har fått rapporter och fina drillningar, håvningar, tappade fiskar, tafsryckare och glada skratt vid grillplatserna så vi hoppas på fortsatt trevligt fiske framöver. VIll även passa på att föra in värsta ovädret sedan Gudruns framfart i loggboken då Sverige drabbades av den värsta stormen på länge i dag med stormvindar till havs. Håll i hatten där ute och fortsatt skitfiske på er 🙂
Håvning Landad båge
bild IMG_4169

Fantastisk fiskehelg

Helgen har varit välbesökt i Lilla lövsjön och det har varit underbart fiske med många fina landningar och drillade av fisk. En av gästerna som precis börjat flugfiska har haft flertalet vändor till Lilla Lövsjön tidigare och även denna dag fångade Christian en riktigt fin regnbåge 2.6 kg på en HN Cats Whiskas. Christian tog tidigare en båge på 4.6 kg !!
Christian

En annan nybörjade, Peiman fångade idag sin första fisk på flugspö och vi säger grattis och fortsatt skitfiske på dig.
Peiman

Verkligen kul att Lilla Lövsjön är så het och att fisket är så bra just nu vilket bådar gott för hösten som nu anlänt. Vill även påminna att vi har öppet hela veckan trots att det råder älgjakt i området men vi vädjar om hänsyn för jägare och hundar som jagar. En trevlig höstvecka önskar från GSFF.

Lilla Lövsjön Öppen

Tidigare år har Lilla Lövsjön varit stängd en vecka för älgjakt men till år har vi glädjen att informera att vi inte kommer behöva stänga alls. Vi har en god dialog med markägare och jaktlag och det är visad hänsyn till älgjakt som gäller och det kommer fortfarande vara friluftsmänniskor i rörelse i skogarna så vi ber alla som rör sig i området respektera älgjakten och vara vaksam på skällande hundar och jägare.
Fiskare är således välkomna som vanligt till Lilla Lövsjön för gött flugfiske trots älgjakt.
Älg

Arbetsmöte och fint fiske

Idag var det arbetsdag vid Lilla Lövsjön och vi inriktade oss på att fixa till grillplatsen vid udden vid utloppet. Någon/några galningar hade tokeldat där för ett par veckor sedan så nu var det dags att återställa eldplatsen och även förbättra den från grunden. Vi har gjutit en stabil grund och lagt sten och sand runt samt placerat ett rejält grillgaller så nu kan ni avnjuta en god grill och fika på de nya bänkarna som oxå snickrades ihop av arbetslaget.
Början på ny grillplats Invigning
Första eldmästare Matlagning

Det var en underbar dag vid sjön med rejält mycket fiskare som provade lyckan och det landades stora mängder fisk och några av dem var riktigt fina, den största vägde enligt fiskaren 2.8 kg, mycket vak och allmänt glad stämning. Ni som inte varit uppe kan jag verkligen rekommendera Lilla Lövsjön kommande tid. Mycket aktiv fisk och en naturupplevelse man lever länge på när höstmörkret smyger sig på.
Eldplats Regnbåge

Sista dagen för flytring

Igår måndag var det sista dagen för säsongen att använda flytring i Lilla Lövsjön. Det har varit en lyckad säsong och vi har bara fått positiv feedback så vi kommer att överväga att utöka flytringsfisket till nästa säsong så det finns möjlighet att fiska större delen av säsongen. För måndagens fiskare var det en fin dag med mycket vakande fisk och några rejäla dragningar och även några regnbågar som fick åka med hem till middag.
Vattentemperaturen har gått ner rejält och det kommer bli en fantastisk höst med fint fiske.
DCIM100GOPRO