Skyltning runt Lilla Lövsjön

En av våra kära medlemmar har gjort ett kanonjobb med att skylta upp Lilla Lövsjön. Vid stora vägen sitter en som visar vägen in till LL och nere vid badviken sitter en ny vägvisare som talar om hur långt det är till olika platser runt LL.
Skylt1 Skylt2
Sist men inte minst en ny karta över hela Lilla Lövsjön. Allt för att vår trevliga flugfiskande gäster.
Skylt4Skylt3
Ny-karta-Lilla Lövsjön platsmarkeringar

Flugbindningsträff

GSFF samlades för lite flugbindning gånga helgen och Mikael Hagman höll som vanligt i taktpinnen. Fokuset låg på havsöringsflugor då det nalkas premiär om ett par veckor och vi fick till ett par godbitar som även några deltagare tog med till Skåneresan som vi återkommer med ett repotage ifrån i veckan.
Hagman GSFF
Det fina med detta är att man aldrig blir fullärd och det ges tips till höger och vänster om bindtekniker och hur olika material används bäst.
Flugbindning Flugor
Resultatet ser ni på den högra bilden. Nedan ett boktips från Hagman.
Bok
Väl mött nästa gång.

Fin fiskevecka

Årsmötet beslutade förra veckan att ändra öppettider för Lilla Lövsjön och det var flera fiskare som utnyttjade detta direkt. En av dem var otroligt skicklig/lyckosam med 4 bågar som alla återutsattes. Togs på tre olika flugor, två mindre nymfer, en kopparlindad med kopparskalle, en Fats Whiskas i rosa / vit o en liten vitgrön nymf med guldskalle. Fina bågar o alla var mörka i lekfärgad dräkt.
Blåste friskt från sydväst, ca 7-10ms o vattentemp var +4,5C.
Fångst Båge
Övriga gäster hade småhugg i känningar på både tävlingsfluga samt nymfer. Färger som verkar funka bra är rosa/vit/röd alternativt små brun/koppar nymfer med koppar/guldskalle.
1 4
Nya eldplatsen vid utloppsviken har blivit en favorit för många. Vi har även satt upp nya skyltar runt sjön för att underlätta fiskeplatserna. Se uppdaterad karta nedan.
Ny-karta-Lilla Lövsjön platsmarkeringar
Vi kommer hålla öppet Mars månad ut så välkomna upp till Lilla Lövsjön.

Nya regler 2014 för Lilla Lövsjön

GSFF hade ett väldigt trevlig årsmöte igår med 20 st närvarade medlemmar.
Årsmötet beslutade 4:e Mars att ändra några viktiga regler gällande Lilla Lövsjön 2014.

* Lilla Lövsjön är öppen för fiske 1 Maj – 31 Mars vid isfri sjö. Priset per fiskekort ändras från 120kr till 150kr.

* Flytringsfiske är tillåtet från och med 1 Maj – 31 Mars vid isfri sjö med undantag för utloppsviken som ej får beträdas av flytringar. Priset per fiskekort ändras från 220kr till 200kr.

Lilla Lövsjön är således öppen för fiske redan nu och Mars månad ut innan vi stänger under April och öppnar 1:a Maj igen. Det går att köpa fiskekort via iFiske redan nu så plocka fram utrustningen och bege er upp och njut av det vacka vädret och naturen runt Lilla Lövsjön.

Tight Lines !! / GSFF

Flugbindning 9:e Mars

GSFF bjuder in till flugbindningsträff Söndag 9:e Mars klockan 10:00 till ca: 15-16 tiden i klubblokalen i Gråbo. Vi kör inriktning på havsöringstema då klubben åker på fiskeresa till Skåne 14-16:e Mars samt att det nalkas havsöringspremiär 1:a April på hemmaplan. Välkomna !!